Qui som

Portada del reglament del Monte-Pio de Sant Cugat Sesgarrigues sota l’advocació de Sant Adjutori i demès sants patrons, sota la presidencia de D. Agustin Ollé Boada (edició 1903).

Des de 1871 existeixen antecedents al poble d’una mutualitat amb el  nom de Sant Adjutori basada en la solidaritat i el suport mutu entre les persones associades. 

La Associació d’Assistència Social Sant Adjutori es va constituir el 1996 amb l’objetiu de recuperar i potenciar la tradició del voluntariat a Sant Cugat Sesgarrigues i també adaptar-lo a les necessitats de la societat actual.

El nostres objectius son la acollida, suport i acompanyament en el procés personal i en les  necessitats bàsiques per a persones en situació  de risc de exclusió social, així com la promoció del voluntariat social i la solidaritat veïnal. També organitzen campanyes solidaries com el Rebost Solidari, i la campanya de Reis i regularment col·laboren amb las campanyes de la Marató de TV3, i el Gran Recapte d’Aliments.

Les nostres línies d’actuació principals són:

 1. Programa d’habitatges temporals de’inclusió social: Mitjançant el Programa d’Habitatge Social es gestionen una casa, dos pisos i un estudi en els que es fan contractes de cessió temporals, seguint uns criteris d’admissió que formen part d’un pla de millora de les persones i el seguiment de cadascuna de les situacions específiques. Sant Adjutori està adherit al programa de l’Agencia d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya.
 2. Línia de Suport a las famílies i l’infància: Amb aquesta línia la Associació, en coordinació amb el Equip de Serveis Socials Bàsics del nostre Ajuntament, té com prioritat la lluita contra la pobresa i la exclusió social, donant suport a las famílies en les despeses de primera necessitat.
 3. Suport a la Formació i Suport a l’Autoestima: Amb aquestes línies treballem a favor de la inclusió social amb suport per la formació professional i l’intermediació entre el teixit social i empresarial, mitjançant convenis amb el ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues i la Associació Social Entrem-hi.
 4. Suport Gent Gran: Aquí pretenem facilitar, mediant el voluntariat, el dia a dia de les persones necessitades.

Sant Adjutori – Presentació 2015 Portal entitats.pdf

2013-junta directiva

Entrades recents

Proposta de Voluntariat amb Gent Gran

Quan parlem de voluntariat en l’àmbit de la gent gran, podem diferenciar-ho en dos blocs: aquell que fa referència a l’envelliment actiu i el que tracte amb persones dependents.

Inicialment el nostre projecte es centre amb persones dependents ja sigui de la Residencia  d’avis de Sant Cugat o que viuen a casa volem treballar sobretot  amb persones que pateixen problemes de solitud;  passejades  individuals o conjuntes,  lectures, festes del poble, aniversaris, etc.

Objectius:

 • Millorar la qualitat de vida de la persona gran
 • Fer que se senti estimada.
 • Retornar-li les ganes de sortir i socialitzar-se.

Tasques:

Fer companyia, escoltar, conversar, sortir a passejar, etc. La teva tasca no és fer la compra, la neteja o els encàrrecs.

Requisits:

 • 1 hora a la setmana (matí o tarda), de dilluns a diumenge, quan et vagi millor.
 1. ECOFIRA 2017 Comentaris tancats a ECOFIRA 2017
 2. Primera convocatòria de voluntaris per el 1 d’abril. Comentaris tancats a Primera convocatòria de voluntaris per el 1 d’abril.
 3. Nou projecte de voluntariat de l’Associació Sant Adjutori Comentaris tancats a Nou projecte de voluntariat de l’Associació Sant Adjutori
 4. Campanya Hotel Invisible de Sant Cugat Sesgarrigues Comentaris tancats a Campanya Hotel Invisible de Sant Cugat Sesgarrigues
 5. Gran Recapte d’Aliments dies 1-2 de desembre 2017 Comentaris tancats a Gran Recapte d’Aliments dies 1-2 de desembre 2017
 6. Associació d’Assistència Social Sant Adjutori Comentaris tancats a Associació d’Assistència Social Sant Adjutori
 7. Assemblea General Sant Adjutori Comentaris tancats a Assemblea General Sant Adjutori
 8. Convocatòria de l’Assemblea General de Sant Adjutori Comentaris tancats a Convocatòria de l’Assemblea General de Sant Adjutori
 9. L’Associació Sant Adjutori de Sant Cugat celebra el seu 20 aniversari Comentaris tancats a L’Associació Sant Adjutori de Sant Cugat celebra el seu 20 aniversari