Proposta de Voluntariat amb Gent Gran

Quan parlem de voluntariat en l’àmbit de la gent gran, podem diferenciar-ho en dos blocs: aquell que fa referència a l’envelliment actiu i el que tracte amb persones dependents.

Inicialment el nostre projecte es centre amb persones dependents ja sigui de la Residencia  d’avis de Sant Cugat o que viuen a casa volem treballar sobretot  amb persones que pateixen problemes de solitud;  passejades  individuals o conjuntes,  lectures, festes del poble, aniversaris, etc.

Objectius:

  • Millorar la qualitat de vida de la persona gran
  • Fer que se senti estimada.
  • Retornar-li les ganes de sortir i socialitzar-se.

Tasques:

Fer companyia, escoltar, conversar, sortir a passejar, etc. La teva tasca no és fer la compra, la neteja o els encàrrecs.

Requisits:

  • 1 hora a la setmana (matí o tarda), de dilluns a diumenge, quan et vagi millor.

ECOFIRA 2017

L’ECOFIRA 2017 ha estat una edició per celebrar.

HEM ARRIBAT ALS 100 SOCIS I SÒCIES !!!

Hem posat fil a l’agulla per engegar el projecte Sant Adjutori voluntari@s!!!

MOLTES GRÀCIES!!!

 

 

 

Primera convocatòria de voluntaris per el 1 d’abril.

Com us varem comentar fa unes setmanes tenim uns voluntari@s que es van apuntar en la pesada Fira Eco Sant Cugat i també a persones sòcies de l’entitat per col.laborar en algunes activitats que organitzem i que es imprescindible la vostra ajuda, com acompanyar  a alguns avis de la Residencia Goya de Sant Cugat en algunes de les celebracions  properes al nostre poble.

La primera data que veiem possible  poder acompanyar als avis es el diumenge dia 1 d’abril festa de Pascua, a la Plaça de l’església.

La vostra col.laboració seria de 11 a 13 hores, trobar-nos a la Plaça de l’església a les 11 del mati el dia 1 d’abril, us explicaríem que cal fer i esperaríem la sortida de missa, on la Coral El Raïm farà una cantada de Caramelles, i creiem que aproximadament a les 13 hores acabaria el acompanyament a la mateixa residencia.

Per poder organitzar aquest acompanyament  cal que ens confirmeu per correu electrònic (asocial.adjutori@gmail.com)  o telèfon (667160817) abans del diumenge 25 de març  quins voluntari@s podeu venir.

 

Nou projecte de voluntariat de l’Associació Sant Adjutori

En la passada Ecofira  2017 en el nostre estand us varem convidar a participar amb un projecte de voluntariat de la nostra entitat , hem estat treballant per tal de trobar l’espai on poder-ho desenvolupar. Es un projecte nou que estem engegant  i  des de la junta pensem que pot ser un bon començament donar aquest temps de qualitat a la gent gran del nostre poble. Es tracta d’un petit acompanyament que pot ser enriquidor tant pel qui el rep com pel qui el dóna. Es tracta doncs d’una tasca que va en dues direccions.

Dins del col·lectiu de persones que més se’n poden beneficiar trobem els usuaris de la Residència Alt Penedès (GOYA). Les persones grans que hi viuen o hi són en règim de centre de dia tenen activitats i tallers diaris dins del centre, però normalment no poden gaudir de coses senzilles com un petit passeig o d’algunes de les celebracions populars del nostre municipi, ja que el personal que en té cura no es pot desplaçar més enllà de la plaça de l’església.

En aquest sentit plantegen una primera campanya  Sant Adjutori Voluntari@s per acompanyar alguns avis del nostre poble a algunes de les celebracions populars a les que no hi podrien assistir sense la vostra acció.

  

Campanya Hotel Invisible de Sant Cugat Sesgarrigues

L’HOTEL INVISIBLE de sant Cugat Sesgarrigues

 

Un Hotel invisible per lluitar contra l’exclusió social

L’Hotel Invisible és una campanya solidària per sensibilitzar i fer nous socis amb l’objectiu d’ajudar les persones  de la nostra comunitat que viuen situacions de pobresa, violència, manca d’oportunitats, desemparament… factors que  agreugen llur situació de vulnerabilitat i els condemnen a l’exclusió social.

 

 Cada habitació és un reflex de la part més invisible de l’EXCLUSIÓ SOCIAL .

 Cada habitació representa una de les nostres línees 

Cada habitació representa una de les nostres línees  d’actuació contra l’exclusió social al nostre municipi.

 

Suport Gent Gran: Aquí pretenem facilitar, a través del voluntariat, el dia a dia de les persones necessitades.

Habitació amb finestra

 

Programa d’habitatges temporals d’ inclusió social: Mitjançant el Programa d’Habitatge Social  gestionem una casa, dos pisos i un estudi en els que es fan contractes de cessió temporals, seguint uns criteris d’admissió que formen part d’un pla de millora de les persones i el seguiment de cadascuna de les situacions específiques. Sant Adjutori està adherit al programa de l’Agència d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Suport a les famílies i a la infància: Amb aquesta línia l’Associació, en coordinació amb l’ Equip de Serveis Socials Bàsics del nostre Ajuntament, té com prioritat la lluita contra la pobresa i l’ exclusió social, donant suport a las famílies en les despeses de primera necessitat.

habitació amb plat a taula

 

  Suport a la Formació i Suport a l’Autoestima: Amb aquestes línies treballem a favor de la inclusió social amb suport per la formació professional i la intermediació entre el teixit social i empresarial, mitjançant convenis amb  l‘Ajuntament de Sant Cugat Sesgarriguesl’Associació Social Entrem-hi.

RESERVA una habitació solidaria a l’hotel invisible de Sant Cugat Sesgarrigues

An old fashioned bedroom

Gran Recapte d’Aliments dies 1-2 de desembre 2017

Associació d’Assistència Social Sant Adjutori

Un any mes la nostra entitat convoca a tots els voluntaris que es vulguin apuntar per col·laborar el divendres 1 o el dissabte 2 de desembre en alguns dels torns del Gran Recapte d’Aliments que organitza el Banc d’Aliments. Es recolliran aliments en diferents supermercats de tot Catalunya, la nostre entitat hi col·labora amb persones  voluntàries de l’entitat que dedicaran unes 3 hores a recollir i ordenar els aliments que es recullin a diferents supermercats de Vilafranca.

Les persones interessades poden enviar un correu a l’adreça asocial.adjutori@gmail.com indicant nom i cognoms, adreça i telèfon de contacte  o trucant al telèfon 667160817 abans del dia 20 de novembre, indicant quin horari us va millor col·laborar, divendres 1 de desembre a la  tarda o dissabte 2, matí o tarda.  

            

Gran Recapte 2017

Associació d’Assistència Social Sant Adjutori

Des d’aquestes pàgines volem agrair a totes les persones que van visitar el nostre estand a la Fira Eco Sant Cugat, del passat 25 de setembre.

Els objectius que ens havíem proposat la Junta Directiva era donar a conèixer les diferents línies d’actuació de l’entitat i incrementar el número de persones sòcies que amb la seva quota i els ànims que ens donen ens ajuden a que puguem portar a terme les diferents activitats de l’Associació. També volíem compartir amb tothom el reconeixement que ens ha donat la Generalitat com “entitat d’utilitat pública”, i les avantatges fiscals per a les persones sòcies o que col·laborin econòmicament a la nostra associació.

És per això que vàrem fer la campanya del “Hotel Invisible” amb diferents cartells penjats pel poble i que, a l’estand de la Fira, es complementava la informació amb la relació que tenia la campanya amb les nostres línies d’actuació. La campanya va ser molt positiva ja que vàrem incrementar amb 13 noves persones sòcies i hem passat de 88 a 101. Moltes gràcies de nou per la vostra col·laboració.

Junta directiva Associació d’Assistència Social Sant Adjutori

Assemblea General Sant Adjutori

El passat 22 d’abril, a la Sala Polivalent del Centre Civic, es va celebrar l’Assemblea anual de l’Associació Sant Adjutori. Hi van participar 30 persones sòcies entre vots presents y vots delegats. Es va aprovar la memòria, el comptes de l’any 2016 i el pressupost per l’any 2017. També es va fer la renovació de tres càrrecs de la Junta directiva, que queda formada per les persones que apareixen a la fotografia adjunta, en la que hi falta la vocal- representant de l’Ajuntament, Montserrat Albet, que va excusar la seva presència. La Junta Directiva té, entre altres, la funció de recollir les propostes i suggeriments que el veins i veïnes de Sant Cugat cregin que l’entitat pot atendre.

L’Assemblea es va conclure amb el reconoxeiment a tres persones sòcies de l’entitat que han complert 80 anys i a les dues persones que deixaven el seu càrrec a la Junta Directiva, Josep Marrugat (tresorer) i Carles Monferrer (vocal).

Amb aquest enllaç podrá trobar tota la informació de l’Assemblea General Ordinària de socis/es de Sant Adjutori celebrada el passat dia 22-04-2017.

⇒ Borrador Acta Asamblea General Ordinaria Sant Adjutori 22-04-2017.pdf

Convocatòria de l’Assemblea General de Sant Adjutori

El proper dissabte, dia 22 d’abril de 2017, a les 17 hores, a la ludoteca del Centre Cívic de Sant Cugat, tindrá lloc l’Assemblea General ordinària de l’Associació d’Assistència Social Sant Adjutori.

Amb la voluntat de donar transparéncia a les nostres activitats, totes les persones hi esteu convidades, sigueu o no sócies.

Al acabar farem un petit berenar.

Us hi esperem!

LOGO SANT ADJUTORI

 

L’Associació Sant Adjutori de Sant Cugat celebra el seu 20 aniversari

L’Associació d’Assistència Social Sant Adjutori de Sant Cugat Sesgarrigues que acull i dóna suport a les famílies amb risc d’exclusió social del municipi, el passat 9 d’abril va celebrar la seva assemblea anual i dins els actes del seu vintè aniversari de la seva creació va fer un homenatge a 15 persones sòcies de més de 80 anys de l’entitat.

Va ser un acte molt emotiu on la junta directiva actual va regalar una insígnia de plata amb el logo de l’entitat a cada una d’aquestes persones sòcies en reconeixement del seu suport a l’entitat durant molts anys. També van ser igualment homenatjades les persones que han sigut presidentes durant aquests vint anys.

A continuació hi va haver una actuació teatralitzada de l’Associació Wilaia Alt Penedès de Vilafranca  i van concloure l’acte la Coral Infantil i la Coral El Raïm de Sant Cugat.cropped-cropped-Homanatge-soci@s-20-anys-entitat-1.jpg

 LOGO 20 ANYS